Közélet

Már szabadulnának a bolgárok az ukrán menekültektől

Szófia leállítja az ukrajnai menekültek támogatására indított állami segélyprogramot.

Nem folytatja tovább, leállítja az ukrajnai menekültek támogatására indított állami segélyprogramot Bulgária. A karpathir.com a radiosvoboda.org hírportálra hivatkozva azt írja, az idegenforgalmi szezon miatt szabadulnának meg a bolgárok a menekültektől. 

A szezon ugyanis most indul, de a menekültek nagy részét tengerparti turistaszállókban helyezték el még az év első hónapjaiban és egyelőre nem is hajlandóak onnan távozni. Bár felajánlották nekik, hogy ingyenesen elszállítják őket az ország más vidékeire, ebbe nem mentek bele, mert az ukránok döntő többség nem hajlandó elhagyni a kényelmes turistahoteleket és más vidékre költözni.

Fotó: AFP

Az pedig nem megoldás, hogy az ingyenes buszjáratokat utasok nélkül közlekedtessék, közölte Kalina Konsztantinova helyettes miniszterelnök. Hozzátéve, hogy a menekültek védelme nem kötelesség, ezért mostantól a további teendők a bulgáriai ukrán közösségre hárulnak.

A portál értesülése szerint mintegy 300 000 ukrán menekültet fogadott be Bulgária, akik közül mindössze 62 fő volt hajlandó elhagyni a tengermelléki, főleg várnai és burgaszi szálláshelyeket.

Ez az ország adta a legtöbb segítséget Ukrajnának

Az Ukrajnát nem csak szóval segítő országok saját gazdasági erejükhöz mért hozzájárulását hasonlították össze

 

Ukrajna Bulgária menekültek
Kapcsolódó cikkek