A hatóságok nem sokkal éjfél előtt érkeztek a helyszínre, ahol több fegyveres is volt. Az egyik lövöldöző a tömegbe lőtt, amiben 3-an meghaltak és 11-en megsebesültek - írta meg a FOX News.

Több százan tartózkodtak a helyszínen, amikor a fegyveresek tüzet nyitottak

- mondta a philadelphiai rendőrség egyik felügyelője. A fegyveresek a rendőrök kiérkezésekor elmenekültek, de az egyiküket a jelentések szerint a karján eltalálták. Azt nem tudni, hogy a kaotikus helyzetben a rendőrök lőtték-e meg a támadót.

Fotó: The Sun

Az egyik közeli kocsma alkalmazottja elmondta, hogy nagyjából 23:30 körül hallották meg az első lövéseket. Sokan a környékről a kocsmába menekültek, hogy fedezéket keressenek.

A Philadelphia Inquirer arról ír, hogy az egyik támadó elejtette a fegyverét, amit a rendőrök megtaláltak, majd vasárnap hajnalban egy másik fegyver is előkerült.

A támadókat nem sikerült elkapni, de a rendőrség jelentése szerint az együket azonosítani tudták. A nőt keresik a hatóságok.

A 11 sebesült közül 7-et szállítottak kórházba, az állapotukról nincs hír.

Philadelphiában péntek éjjel már kilenc lövöldözést jelentettek a város különböző részeiből, ekkor egy várandós nő is életét vesztette, és legalább nyolcan megsebesültek.

Szigorítaná a fegyvertartási szabályokat Joe Biden

Az amerikai elnök arra szólította fel a kongresszust, hogy találjon megoldást a fegyvereladások korlátozására.