A jövő héten minden nap kötelező napi koronavírus-tesztet végeznie Makaó minden lakosának, és jelenteni az eredményt a kormányzatnak, a tömeges laboratóriumi teszteket pedig a következő hétvégére tervezik. 

Ezúttal nem élveznek kivételt azok sem, akik a korábbi kampányokból kimaradhattak, így a csecsemők, kisgyerekek, idősek, és azok sem, akik nem tudnak járni

 – számolt be a helyi kormányzat közleményéről a Bloomberg

SHENZHEN, CHINA - JUNE 5:Customers are seen during the Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area International Auto Show 2022 at Shenzhen Convention and Exhibition Center on June 5, 2022 in Shenzhen, Guangdong Province of China. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Stringer / Anadolu Agency via AFP

Makaóban most kezdődött a „konszolidáció” időszaka, amikor megpróbálják extra alacsonyan tartani az új esetek számát, mivel szombaton majdnem két hetes zárlat után újra megnyíltak a kaszinók. A próbálkozás egyelőre sikeres, szombaton mindössze öt új esetet jelentettek a 650 ezer lakosú városban, és azokat is az ellenőrzött övezetekből vagy karantén-létesítményekből. 

Június 18. óta mindössze 1810 ember fertőződött meg, de Makaóban is tartják magukat a szigorú zéró tolerancia politikájához. A koronavírus-járvány előtt Makaó volt a világ egyik legnagyobb szerencsejáték-központja, egyelőre azonban a legtöbb látogató Kínán belülről érkezik. A határ megnyitása létfontosságú lenne pedig a helyi gazdaság számára.