Eltört a Monor és Monorierdő vízellátását szolgáló fővezeték 

– olvasható Monor városának hivatalos Facebook-oldalán

A tájékoztatás szerint a baleset miatt szünetel a két település ivóvízellátása, a Daköv szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán. 

Korábban a VG beszámolt arról, hogy a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) kezdeményezésére 

a rendkívül magas hőmérsékletű, csapadék nélküli időjárás miatt jelentkező ellátási problémák nyomán vízkorlátozást rendeltek el Gödöllőn. Solymáron szintén a vízmű kérte a vízfogyasztás csökkentését, 

miután a hőségben tovább nőtt a vízfelhasználás, műszaki hiba miatt pedig  napokig nyomásesés vagy átmeneti vízhiány volt több Pest megyei településen. Az érintett településeken – ezek Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Üröm és Csobánka – a katasztrófavédelem öttagú operatív törzse segített a vízosztásban.

2022.05.17. Dunaújváros Eltört egy víznyomócső a Bercsényi utcában. A Mezőföldi Regionális Viziközmű Kft. a hibát kijavította, sikerült a vízszolgáltatást késő délutánra vissza állítani. Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Korábban Veresegyház önkormányzata szintén a Facebook-oldalán közzétette, hogy a „DMRV a rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel, a megnövekedett vízfogyasztási igények miatt minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében”. 

Már csak tűzoltásra van pénzük a vizes cégeknek

A víziközmű-szolgáltatók gazdasági helyzetét az támogatná a leghatékonyabban, ha a szolgáltatásaik indokolt költségeit elismernék a szolgáltatási díjban – állapította meg az energiahivatal.