Közélet

Moszkvai merénylet: állítólag megölték Dugina gyilkosát

A feltételezett gyilkossal 17 késszúrás végzett a Telegramon terjedő információk szerint. Nagy a köd, az újabb emberölés szinte egyetlen részlete sincs tisztázva.

Újabb fordulatot vett az oroszországi merénylet „utóélete”. Holtan találták Natalia Vovkot, akit az orosz titkosszolgálat (FSZB) Darja Dugina orosz propagandista felrobbantásával vádol – írja az osztrák Exxpress című lap a Telegramon megjelent jelentésekre hivatkozva.

Funeral ceremony held in Moscow for killed journalist Darya Dugina, MOSCOW, RUSSIA - AUGUST 23: Russian sociologist and philosopher Aleksandr Dugin makes a speech as he attends a funeral ceremony on August 23, 2022 in Moscow, Russia for his daughter Darya Dugina, who was killed in a car explosion on the outskirts of Moscow late Saturday. Dugina, 29, was the daughter of Russian sociologist and philosopher Aleksandr Dugin, who heads the International Eurasian Movement, a political movement which opposes American values like liberalism and capitalism. Evgenii Bugubaev / Anadolu Agency (Photo by Evgenii Bugubaev / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Jevgenyij Bugubajev / AFP

Ezek a jelentések arról szólnak, hogy 17 késszúrás végzett a nővel egy bérelt lakásban, és a kezében egy papírcetlit is találtak. A Telegramon fotók is terjednek az állítólagosan megtörtént bosszúról. Ugyanakkor az Asian News International indiai hírügynökség szerint az osztrák belügyminisztérium nem tudta – a titkosszolgálattal folytatott konzultáció után sem – megerősíteni, hogy történt hasonló gyilkosság az országban. Ugyanakkor az Exxpress beszámolója nem szól arról, hogy egyáltalán melyik országban történhetett a gyilkosság. 

Az FSZB szerint Vovk 12 éves lányával utazott Oroszországba, és célpontja valójában Dugina apja, Putyin barátja és ideológiájának egyik megalapozója, Alekszandr Dugin volt, aki autót cserélt lányával a robbanás előtti percekben. Ugyanakkor az is gyanúsnak tűnik, hogy az FSZB nem tudta a robbantást megelőzni, de szinte azonnal előállt a gyanúsított személyével.

 

Darja Dugina Alexander Dugin Natalia Vovk Dugina gyilkosa Dugina elleni merénylet orosz-ukrán háború merénylet moszkvai merényletek FSZB gyilkosság
Kapcsolódó cikkek