Az olaszországi Velence legforgalmasabb csatornája mentén szörfözött és forgatott videót két szörfös. A város polgármestere egy vacsorát ajánlott fel annak, aki azonosítja őket – írta meg a BBC. A két szörfös a közösségi médián osztotta meg a videókat, amelyen a Canal Grandén hajtják az elektromos szörfdeszkáikat (Foil Board), és szlalomoznak a gondolák és a csónakok között.

 

A két szörföst azóta azonosították – írta ki Luigi Brugnaro polgármester a Twitter-oldalára.

Az elektromos szörf (angolul foil board) egy olyan szörfdeszka, amelynek az alján egy hosszabb rúd van, annak a végén egy motorral, az hajtja a deszkát. A Canal Grandén mindenféle vízi sport tilos, ez viszont nem tartotta vissza a két személyt, hogy megzavarják a rendet a város legfontosabb vízi útvonalán.

A videófelvételek már önmagukban is a helyiek rosszallását váltották ki, Brugnaro polgármester pedig olajat öntött a tűzre azzal, hogy azt állította, hogy a két szörfös  nevetségessé tette és megalázta Velence polgárait.

Az nem derült ki, hogy a polgármester betartotta-e az ígéretét, és meghívta-e vacsorázni a szörfösöket beazonosító tanút. Azt viszont közölték, hogy a két személy ellen büntetőeljárás indult a csatorna menti hajózás biztonságának veszélyeztetése miatt.

Őrület, mennyivel ment a rolleres: még autópályán is előzhetett volna!

A rendőrök visszaesőként előállították a 112 kilométer per órás sebességgel közlekedő férfit.