Ismét életet mentett az MLSZ defibrillátora. A Magyar Labdarúgó Szövetség még 2018-ban, egy súlyos dabasi eset után döntött úgy, hogy országszerte több száz labdarúgópályára juttatja el az életmentéshez elengedhetetlen készülékeket.  

Defibrillator
Fotó: Shutterstock

Sipos Jenő az MLSZ szóvivője a VG-nek elmondta, hogy ugyan a szövetség rendszeresen végez szűrővizsgálatokat is, amelyekkel nagymértékben csökkenthető a tragédia kockázata, de azt teljes mértékben nem lehet megelőzni. 

Az MLSZ feltett szándéka volt, hogy védjék az amatőr labdarúgókat, a tragédiák elkerülése végett szereztek be 1600 darab defibrillátort az alsóbb osztályú, illetve amatőr klubok számára,

90 százalékos támogatással. 

A napokban pedig sajnos szükség is volt az egyik készülékre, miután a kiskunmajsai pályán, egy baráti focizás után összeesett egy játékos. A Baon tájékoztatása szerint a társaságban játszott egy mentőtiszt is, aki rögtön megkezdte a defibrillátorral az újraélesztést. A művelet sikerrel járt, a sportolót azóta megműtötték Szegeden, és már Kiskunmajsán kezelik.  

Sipos Jenő  az esettel kapcsolatban a VG-t arról is tájékoztatta, szerencse, hogy évekkel ezelőtt sikerült szinte mindenhová eljuttatni a készülékeket, mert bár azokra általában nincs szükség, de amikor igazán kell, akkor csak ez menthet életet. A kiskunmajsai fociklub elnöke is közölte az eset után, hogy a defibrillátor akkumulátoregységét, amelynek három év a szavatossági ideje, azonnal újra cserélték, hogy ha legközelebb is előfordul ilyen eset, ismét használható legyen az életmentő szerkezet.