Kína két kísérleti műholdat küldött fel az űrbe vasárnap reggel, amelyek tudományos kutatásokban segítik a kutatók munkáját. A Kuajcsou-1A típusú hordozórakéta helyi idő szerint reggel 7 óra előtt startolt el a tajjüani műholdközpontból, s nem sokkal a kilövés után a Sijen-14 és a Sijen-15 műhold sikeresen ráállt a kijelölt röppályájára. 

A Sijen-14-et javarészt új technológiák kifejlesztésére irányuló tudományos kutatásokra használják majd, míg párja, a Sijen-15 által begyűjtött adatok a földfelszíni megfigyeléseket, várostervezéseket, valamint a katasztrófamegelőzést fogják szolgálni. 

A műholdközpont vasárnap 18. alkalommal indítottak Kuajcsou-1A típusú hordozórakétát.

Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államok helyi idő szerint szombaton egy újabb felderítő műholdját juttatta pályára. Az NROL–91 típusú kémműhold az amerikai nemzeti felderítő hivatal (NRO) munkáját segíti. Az NRO olyan felderítő műholdak fejlesztéséért, felépítéséért, karbantartásáért és kilövéséért felelős kormányzati ágazat, amelyek a begyűjtött adatokkal a legfőbb döntéshozó szervek munkáját segítik, elsősorban nemzetbiztonsági célokból.