A londoni Heathrow repülőtér utasainak száma több mint duplájára, mintegy hatmillióra nőtt augusztusban 2021 azonos hónapjához képest. 

A legnagyobb forgalmú brit reptér által közzétett statisztikák szerint a múlt hónapban 6,04 millióan fordultak meg a termináljain. Tavaly augusztusban 2,2 millió utasról számolt be a repülőtér. A mostani adat még mindig nem érte el a 2019. augusztusi előtti utasforgalmat, ami 7,7 millió volt.

LONDON, UNITED KINGDOM - JULY 28: An interior view of Heathrow Airport as the holidaymakers face with an international travel chaos across Europe due to chronic staff shortages in London, United Kingdom on July 28, 2022. Heathrow Airport could not respond to the high number of passengers after the removal of Covid-19 measures. Rasid Necati Aslim / Anadolu Agency (Photo by  / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Rasid Necati Aslim

A Heathrow továbbra is korlátozza a naponta induló utasok számát, a munkaerőhiány miatt ugyanis csökkenteni kellett a járatok számát. 

A járvány következtében történt elbocsátások után több ezren hiányoznak a szektorból. A repülőtér október 29-ig meghosszabbította azt a korlátozást, miszerint legfeljebb napi 100 ezer utas indulhat el a termináljairól.

Október végéig maradnak a reptéri korlátozások

A Heathrow meghosszabbította a korábbi rendelkezések hatályát, mert sikerült elérni, hogy kevesebb a járattörlés és már a poggyászok sem vesznek el.