Az Egyesült Királyság királynője, II. Erzsébet orvosi felügyelet alá került – írta meg a BBC. Orvosai aggódnak az egészségi állapota miatt – közölte a Buckingham-palota.

Queen Elizabeth II Visits Thames Hospice
Fotó: WPA Pool / Getty Images

A ma reggeli további értékelést követően a királynő orvosai aggódnak őfelsége egészsége miatt, és azt javasolták, hogy maradjon orvosi felügyelet alatt

– olvasható a közleményben. Hozzátették, hogy a királynő balmorali otthonában marad. A családtagjait értesítették. Károly herceg ott van II. Erzsébettel, és Vilmos is útra kelt, hogy mellette lehessen – írja a The Guardian.

A bejelentés azután történt, hogy a 96 éves uralkodónak szerdán abba kellett hagynia egy online tanácskozást, mivel rosszul érezte magát. Az orvosai ekkor megvizsgálták, és pihenést írtak elő a királynőnek – olvasható a Sky News oldalán.

Nagy-Britannia újdonsült miniszterelnöke, Liz Truss is megszólalt az ügyben, mint mondta az

az egész országot megrázta és aggasztja a hír.

Hozzátette, hogy most az egész ország egy emberként szorít a királynő egészségéért.

Sir Lindsay Hoyle, az alsóház elnöke a következőt üzente:

Tudom, hogy az egész ház nevében beszélek, amikor azt mondom, jókívánságainkat küldjük őfelségének, a királynőnek.

II. Erzsébet nem utazik Londonba kinevezni az új miniszterelnököt

Több száz éves hagyományt tesz félre II. Erzsébet királynő, amikor nem utazik Londonba, hogy a Buckingham-palotában kinevezze az Egyesült Királyság következő miniszterelnökét. Utoljára hasonlóra 1908-ban volt példa. II. Erzsébet 70 éves uralkodása alatt már 14 miniszterelnököt nevezett ki az ország élére. A következő vezetőnek szeptember 6-án a skóciai Balmoralba kell utaznia, hogy találkozzon a királynővel, aki kinevezi a tisztségébe.