Végleg pont került Petry Zsolt és a Hertha BSC munkaügyi perére. Az 55 éves kapusedző 2015 és 2021 között dolgozott a német csapatnál, mely 2021 áprilisában azért bontotta fel a szerződését, mert a klub értékrendjével ellentétes nyilatkozatot adott a Magyar Nemzetnek – számolt be róla a Bors.

Németország  Berlin   20190118 Labdarúgás 2019    Petry Zsolt  Hertha BSC  Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Németország  Berlin   20190118 Labdarúgás 2019    Petry Zsolt  Hertha BSC  Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A magyar szakember munkájával korábban elégedett volt a klub, és a magyar válogatottban korábban 28 mérkőzésen pályára lépő játékos folytatta volna a munkát, a berlini csapat azonban nem tartott rá igényt. Petry a német bírósághoz fordult, és

13 évnyi végkielégítésért perelte be a fővárosi kék-fehéreket (ennyi idő volt hátra a kirúgás után a nyugdíjig).

A Bors értesülései szerint a vita a felek peren kívüli közös megegyezésével zárult le, részleteket azonban egyelőre nem közöltek.

A jövőmet illetően több elképzelésem van, jelenleg annyi bizonyos, hogy októbertől beiratkozom egy németországi számítógépes tanfolyamra

– nyilatkozta az egykori hálóőr a lapnak.

Petry Zsolt a klub magyar vezetőedzője, Dárdai Pál kérésére érkezett a Hertha BSC csapatához. 2016 júliusától 2019 novemberéig, majd 2020 februárjától 2021 áprilisi menesztéséig volt az első csapat kapusedzője. A két időszak között Jürgen Klinsmann volt a berlini csapat menedzsere, aki egykori válogatott csapattársával, Andreas Köpkével képzelte el a stábját.

Petry a Hertha előtt a szintén német Paderbornnál és Hoffenheimnél dolgozott kapusedzőként, a kettő között pedig ugyanezt a posztot a magyar válogatottnál töltötte be, Lothar Matthäus kapitánysága alatt.

Szép summával vigasztalódott a Herthától való távozását követően Dárdai Pál is.

A korábbi szövetségi kapitány – aki 61 meccsen lépett pályára a válogatottban és ezeken 5 gólt szerzett – játékosként és edzőként összesen 25 éven keresztül volt a fővárosi klub kötelékében. Decemberben felbontották a szerződését, és akkori hírek szerint tetemes összegű, forintra átszámolva 640 milliós végkielégítéssel távozott.

Középső fia, a középső védőként bevethető Dárdai Márton továbbra is a Hertha alkalmazásában áll, a 20 éves játékos piaci értékét az irányadó német Transfermarkt 5 millió euróra taksálja.