Közélet

Durva csapás: nem állnak le az ukrán rakéták, Herszon, Melitopol volt a célpont

Az ukránok Herszont és Melitopolt, az oroszok Nikolovot lőtték az éjjel. Közben az oroszok valamire készülnek Fehéroroszországban.

Az orosz ellenőrzés alatt álló dél-ukrajnai Herszon városából öt, a szintén megszállt Melitopolból pedig legalább egy robbanást jelentettek a helyi hatóságok szerda reggel az orosz média beszámolói szerint.

Fotó: Maryna Moiseyenko / AFP

Herszon az azonos nevű megye székhelye nem messze a Krím félszigettől, és az első városok között esett el, amikor Oroszország februárban offenzívát indított Ukrajna ellen. Melitopol Zaporizzsja megye déli részén fekszik, és a város elűzött polgármestere, Ivan Fjodorov a Telegramon számolt be arról, hogy a városban erős robbanás történt. 

A RIA orosz hírügynökség a helyi orosz rendőri erőkre hivatkozva azt írta, hogy a város központi piacán lépett működésbe robbanószerkezet, de áldozatok nincsenek.

Közben a The Kyiv Independent szerint az oroszok reggel száz tüzérségi lövedéket lőttek ki Nikolov városára. A helyi beszámolók szerint egy lakóépületet is eltaláltak, egy hatéves kislány és az édesanyja sérült meg. 

Az amerikai katonai kutatóintézet, az ISW információi szerint az oroszok jelenleg kiürítik a fehéroroszországi ellátóközpontjaikat, és az ott tárolt lőszereket és fegyvereket vonatokra rakják, hogy az ukrán határra vigyék. Kijev szerint ez is annak a jele, hogy az oroszok ismét Fehéroroszországból terveznek támadást indítani Ukrajna ellen. 

 

 

 

 

rakétatámadás orosz-ukrán háború Herszon
Kapcsolódó cikkek