Közélet

Kiakadt Magyarországra Moszkva az ENSZ-döntés miatt, öt újabb besorozott katona halt meg

Arról nem tudni, hogy pontosan mi történt a mozgósított katonákkal, de családtagjaik megkapják az egymillió rubeles kártérítést.

Öt újabb, besorozott orosz katona halt meg hirtelen Cseljabinszk régióban – közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség csütörtök délelőtt. Ezzel tovább nőtt azoknak a mozgósított katonáknak a száma, akik úgy vesztették életüket, hogy ki sem értek a frontra harcolni. 

Sochi,,Russia,-,May,9,,2022.,Russian,Soldiers,At,A, Sochi, Russia - May 9, 2022. Russian soldiers at a military parade. Young soldiers in uniform. A column of military soldiers.
Fotó: Shutterstock

A cikkben nem írnak a halálozások okáról, és az sem derült ki, hogy egyszerre vesztették-e életüket a tartalékosok, de

a RIA kiemelte, hogy az elhunytak családtagjai megkapják az egymillió rubeles kártérítést, amely nagyjából 7 millió forintnak felel meg. 

Cseljabinszk régió vezetése egyébként korábban büszkén jelentette be, hogy az előírt mozgósítási létszám 70 százalékát teljesítették, hiba nélkül, ráadásul a besorozottak között jelentős volt az önkéntesek száma is. 

Közben a RIA arról is ír, ráadásul címben kiemelve, hogy Magyarország is megszavazta az Oroszországot elítélő ENSZ-határozatot. A hírügynökség cikke hazánkat és Szerbiát említi név szerint, szinte értetlenkedve a döntés előtt, miközben úgy fogalmaznak, hogy a határozatot támogató többi ország „érthető okokból” voksolt a döntés mellett. 

Elítélte az orosz hódítást az ENSZ közgyűlése

A háború kezdete óta nem szavaztak ennyien Moszkva ellen a testületben.

A cikk alatti kommentekben már azt is felvetették a RIA olvasói, hogy el kellene zárni a gázt Magyarország és Szerbia irányába is, nem csak a nyugati országokat kellene büntetni ezzel a módszerrel. A legtöbben elsősorban Belgrád „pálfordulásán” akadtak ki. 

 

sorozás orosz-ukrán háború ENSZ
Kapcsolódó cikkek