Közélet

Putyin atomcsapást vezényelt le egy gyakorlaton, amelyen visszacsaptak

Az orosz hadsereg parancsnokaként atomcsapást vezényelt le egy hadgyakorlaton szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök. A gyakorlaton őket érte nukleáris támadás, és visszacsaptak.

Az orosz hadsereg főparancsnokaként atomcsapást kellett elrendelnie Vlagyimir Putyin orosz elnöknek egy hadgyakorlaton csütörtökön.

Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with the heads of delegations of the Conference of Heads of Security and Intelligence Agencies of the Commonwealth of Independent States (CIS) member countries via a video link at the Kremlin in Moscow on October 26, 2022.
Fotó: Alekszej Babuskin / AFP

A Ria Novosztyi hírügynökség Szergej Sojgu védelmi minisztert idézve jelentette, hogy egy nukleáris támadásra való válaszadást gyakorolták a Stratégiai Elrettentő Erők Vlagyimir Putyin elnök vezényletével.  

A gyakorlaton a feladat az volt, hogy a stratégiai támadóerők „masszív nukleáris csapást” intézzenek válaszként egy ellenséges nukleáris csapásra.

A hadgyakorlaton egy földi rakétarendszer, az északi flotta egy tengeralattjárója és két Tu–95 MS nagy hatótávolságú stratégiai rakétahordozó repülőgép vett részt. A pleszecki űrrepülőtérről Jarsz interkontinentális rakétát bocsátottak fel, a kamcsatkai Kura gyakorlópálya körzetéből a Barents-tengeren egy Szinyeva ballisztikus rakétát, és kilőtték légi rakétáikat a Tu–95-ösök is.

A  Stratégiai Elrettentő Erők előző Putyin vezényelte gyakorlatukat február 19-én hajtották végre (tehát napokkal az Ukrajna elleni támadás előtt). 

 

 

nukláris háború hadgyakorlat orosz hadsereg atomcsapás Putyin
Kapcsolódó cikkek