Mintegy 1500 Fradi-szurkolót várnak Szerbia fővárosába, Belgrádba az Európa-liga mérkőzésére; a szurkolókat a szabadkai főkonzulátus négy munkatársa várja a határátkelőhelyen, hogy segítsék a zökkenőmentes átlépést – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szijjártó Péter a közösségi oldalán – Belgrádból bejelentkezve – azt mondta, hogy ő maga nem a meccsre érkezett, hanem a migrációról és Szerbia déli határának megvédéséről tárgyal az osztrák és szerb kollégáival. 

Megjegyezte, hogy a Fradi a Crvena zvezda ellen lép pályára Belgrádban. A stadionban is öt konzul teljesít majd szolgálatot, akik közvetlenül is segítségére lehetnek a szurkolóknak – fűzte hozzá. 

Egy folyamatosan üzemelő vészhelyzeti telefonszámot (+381 62 766024) is létesítettek, amelyen segítséget lehet kérni a belgrádi konzulátustól – hívta fel  figyelmet Szijjártó Péter.

A Ferencváros két mérkőzés után meglepetésre vezeti a csoportját az Európa-liga csoportkörében, és ha ma is győz Belgrádban, akkor szinte biztosan szerepel majd a nemzetközi porondon tavasszal is.