Közélet

Az ukrajnai fronton járt Sojgu

Megvizsgálta a különleges műveletben részt vevő csapatokat a hadügyminiszter.

A speciális műveletek zónájába látogatott a körülményeket ellenőrizni Szergej Sojgu orosz hadügyminiszter – közölte a tárca Telegram-csatornáján. A politikus többek között meghallgatta a parancsnokokat, emellett figyelmet fordított a csapatok ellátására és a tábori konyhára.

Moszkva, 2022. december 21.
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetői kollégiumának tanácskozásán a moszkvai minisztériumban 2022. december 21-én, az ukrajnai háború alatt.
Fotó: MTI / AP / Szputnyik pool / Mihail Klimentyev

A hadügyminiszter kérdésére a katonák jelezték, hogy csatára készen állnak, és egy egészségügyi osztag inspekciójára is sor került – jelenti a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Egy nappal korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök is felhívta a figyelmet arra, hogy mindent meg kell adni a hadsereg támogatásához. Putyin szerint semmilyen korlátozás nem vonatkozik a harcoló csapatok ellátására.

Jelenleg a háború legádázabb csatája Marinka városánál zajlik, ahol az ukrán csapatok megpróbáltak hídfőállást kialakítani, de az oroszok közlése szerint sikeresen megállították a támadást és elkezdték visszafoglalni a település ukránok által birtokolt részeit.

Közben az ukrán vezetés arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában újabb 660 orosz megszállóval végeztek, így az ellenség veszteségei meghaladták a 100 ezer főt.  

 

Szergej Sojgu Vlagyimir Putyin
Kapcsolódó cikkek