Hétfőn meghalt Kirstie Alley amerikai színésznő, aki a Cheers című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott, a mozivásznon pedig a Nicsak, ki beszél?-sorozat filmjeiben ismerhette meg a világ.

Sibling Rivalry
Kristie Alley az 1991-es Házinyúlra nem lövünk című filmben.
Fotó: Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP

A 71 éves Alley haláláról gyerekei, True és Lillie Parker számoltak be a Twitteren, és a hírt a színésznő menedzsere is megerősítette. A színésznő halálát rákbetegség okozta, amelyet csak a közelmúltban diagnosztizáltak nála.

Amilyen lenyűgöző volt a képernyőn, olyan csodás volt anyaként és nagymamaként

– olvasható gyerekei közleményében.

A színésznő a kansasi Wichitából származott, és a kansasi állami egyetemre járt, de nem szerzett diplomát, hanem Los Angelesbe költözött. Először vetélkedőkben szerepelt a tévéképernyőn. Első filmszerepe pedig az Űrszekerek II. - Khan haragja című sci-fiben volt 1982-ben.

1987 és 1993 között szerepelt a Cheersben, amelynek stábjához a vígjátéksorozat csúcsán csatlakozott, és 1991-ben a legjobb női sorozat-főszereplőnek járó Emmy-díjat is elnyerte. Két évvel később pedig újabb Emmy-szobrocskát vihetett haza a David anyja című tévéfilm főszerepéért.

A mozivásznon az áttörést a Nicsak, ki beszél? című film és folytatása, a Nicsak, ki beszél még? hozta meg számára 1989-ben és 1990-ben. A film angol eredetijében a szingli anyaként magára maradó Kirstie Alley partnere férfi főszereplőként John Travolta volt, aki az éjszaka szintén a közösségi médiában búcsúzott tőle.

Szeretlek, Kirstie. Tudom, hogy még találkozunk egyszer

– írta a színész az Instagramon.