Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt: megtartották a köznevelési konzultációt pénteken. A tárca közlése szerint a rendezvényen az állami és az egyházi fenntartású köznevelési intézmények 373 munkatársa és a pedagógus-szakszervezetek egy-egy képviselője vett részt. A konzultáción 17 intézményvezető és két pedagógus szólalt fel, tizenketten a fővárosból, heten vidékről érkeztek – olvasható a tárca közleményében. 

PINTÉR Sándor
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Azt írták: a köznevelés egyes kérdéseiről kifejtette álláspontját Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, valamint Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. A konzultációt Pintér Sándor belügyminiszter beszéde zárta.

A megjelentek írásban is feltehettek kérdéseket, amelyek többségét a belügyminiszter a helyszínen megválaszolta.

A megválaszolatlanul maradt írásbeli kérdésekre a Belügyminisztérium köznevelési államtitkársága küld választ a kérdezőknek – olvasható a közleményben. Jelezték: a konzultáción elhangzottakat a tárca figyelembe veszi a köznevelés fejlesztésére vonatkozó javaslataiban.