Az ukrán és orosz média hétfő reggel robbanásról számolt be az oroszországi Engels légitámaszponton, amely több száz kilométerre van az ukrajnai arcvonaltól – írja a Reuters. Közben az ukrán fegyveres erők vezérkara december 26-i frissítésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg öt rakétát, egy légicsapást és több mint 40 MLRS-támadást indított Ukrajna ellen.

Fotó: AFP

A moszkvai védelmi minisztérium bejelentése szerint három katona meghalt, miután eltalálták őket egy ukrán drón roncsai, amelyet egy katonai repülőtér közelében lőttek le Szaratov régióban. A közlemény szerint az engelsi bázis egyik repülőgépe sem sérült meg. „December 26-án, moszkvai idő szerint körülbelül 01.35-kor egy ukrán drónt lőttek le alacsony magasságban, miközben a Szaratov-vidéki Engels katonai légibázishoz közeledett. A drón lezuhanása következtében a légibázis műszaki állományából három orosz katona életveszélyesen megsebesült” – közölte a minisztérium a Reuters hírügynökség szerint.

Az RBC-Ukraine hírügynökség jelentése szerint két robbanás is történt. A Baza nevű orosz híroldal helyiekre hivatkozva azt írta, rohamszirénákat és robbanást hallottak. 

A Moszkvától mintegy 730 kilométerre délkeletre fekvő Szaratov város közelében található légibázist december 5-én érte találat, amelyet Oroszország ukrán dróntámadással magyaráz.