BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbanások Oroszországban, az engelsi légibázison, ahol stratégiai bombázókat tartanak

A moszkvai védelmi minisztérium bejelentése szerint három katona meghalt, miután eltalálták őket egy ukrán drón roncsai, amelyet egy katonai repülőtér közelében lőttek le Szaratov régióban.

Az ukrán és orosz média hétfő reggel robbanásról számolt be az oroszországi Engels légitámaszponton, amely több száz kilométerre van az ukrajnai arcvonaltól – írja a Reuters. Közben az ukrán fegyveres erők vezérkara december 26-i frissítésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg öt rakétát, egy légicsapást és több mint 40 MLRS-támadást indított Ukrajna ellen.

Fotó: AFP

A moszkvai védelmi minisztérium bejelentése szerint három katona meghalt, miután eltalálták őket egy ukrán drón roncsai, amelyet egy katonai repülőtér közelében lőttek le Szaratov régióban. A közlemény szerint az engelsi bázis egyik repülőgépe sem sérült meg. „December 26-án, moszkvai idő szerint körülbelül 01.35-kor egy ukrán drónt lőttek le alacsony magasságban, miközben a Szaratov-vidéki Engels katonai légibázishoz közeledett. A drón lezuhanása következtében a légibázis műszaki állományából három orosz katona életveszélyesen megsebesült” – közölte a minisztérium a Reuters hírügynökség szerint.

Az RBC-Ukraine hírügynökség jelentése szerint két robbanás is történt. A Baza nevű orosz híroldal helyiekre hivatkozva azt írta, rohamszirénákat és robbanást hallottak. 

A Moszkvától mintegy 730 kilométerre délkeletre fekvő Szaratov város közelében található légibázist december 5-én érte találat, amelyet Oroszország ukrán dróntámadással magyaráz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.