A profi raliversenyző, YouTube-sztár és a DC Shoes sportszermárka társalapítója, Ken Block 55 évesen életét vesztette egy motorosszán-balesetben – közölte csapata, a Hoonigan Racing.

Red Bull Global Rallycross DAYTONA BEACH, FL - JUNE 21:  Ken Block celebrates his podium finish after Sunday's Red Bull Global Rallycross race at Daytona International Speedway, June 21, 2015 in Daytona Beach, Florida.  (Photo by Brian Cleary/Getty Images)
Fotó: Brian Cleary / Getty Images

A legmélyebb sajnálattal erősíthetjük meg, hogy Ken Block ma motorosszán-balesetben hunyt el 

– olvasható a Hoonigan Instagram-posztjában.

Ken látnok volt, úttörő és ikon. Ami pedig a legfontosabb: apa és férj. Hihetetlenül fog hiányozni!

– írta a csapat.

A baleset a Utah állambeli Wasatch megyében történt – írta meg a The Guardian. A helyi seriffhivatal közölte, hogy 

Block egy meredek lejtőn hajtott le a motorosszánnal, amikor a jármű felborult és maga alá temette. 

Sérüléseibe a helyszínen azonnal belehalt. A hatóság hozzátette, hogy Block ugyan egy csapattal ment a túrára, azon a bizonyos lejtőn azonban már egyedül volt.

Súlyos balesetet szenvedett Jeremy Renner, válságos állapotban a színész

A Marvel-filmek sztárját hóeltakarítás közben érte a baleset, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Ken Block versenyzői pályafutása 2005-ben kezdődött, ebben az évben az év újoncának választották a Rally Americában. Részt vett a rali-világbajnokságon, és több rallycrossérmet is nyert az X Gamesen. Az X-Games egy extrémsportverseny, amelyet az ESPN szervez 1995 óta. Az idei viadalt január 27. és 29. között rendezik meg.

A versenyzés mellett a DC Shoes sportmárka társalapítója volt. A hírnevét azonban Gymkhana camű YouTube-sorozatának is köszönheti, a felvételek során veszélyes pályákon és extrém körülmények között vezetett. Ezek a videók a portálon több százmillió megtekintést értek el.