Közélet

Az oroszok szerint egyre több ukrán dezertál Herszonnál

Az oroszok által kinevezett herszoni kormányzó szerint az agymosott ukránok a rendszer áldozatai.

Az oroszok által kinevezett herszoni kormányzó, Volodimir Szaldo arról beszélt, hogy a térségben rendszeresen állnak át az orosz oldalra, ugyanakkor azt is elismerte, hogy nem tömeges dezertálásokról van szó. Hozzátette, hogy nem sietnek erről információkat közzé tenni, mivel Kijev bosszút állhat a katonák rokonain.

 People walk along a snow covered street in Bakhmut, in the Donetsk region, on January 30, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. - The frontline city of Bakhmut has seen some of the heaviest fighting in recent months. (Photo by YASUYOSHI CHIBA / AFP)
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP

Szaldo szerint az ukrán hadsereg szigorú kényszerek segítségével küldi mészárszékre az erőszakkal besorozott emberek ezreit, más magyarázatot nem tud elképzelni.

 A politikus megismételte a neonáci különítményekről és külföldi zsoldosokról szóló kijelentéseket, amelyeket már sokszor hallhattunk az orosz féltől, valamint a megbízhatatlan, ám süketítő propagandáról beszélt, amely azt üvölti, hogy a fekete fehér. A kormányzó az ukránokat agymosottaknak és a rendszer áldozatainak nevezte a RIA Novoszti szerint.

Az oroszok szerint a már hozzájuk csatolt régió fővárosát az ukránok, területének nagy részét az oroszok ellenőrzik. A kollaboráns kormányzó azt nem árulta el, hogy hogyan tudnak az ukrán katonák dezertálni, miközben a frontvonal a Dnyeper folyónál húzódik.

 

Herszon dezertőr ukrán hadsereg
Kapcsolódó cikkek