Kim Dzsongun észak-koreai vezető kedden egy katonai laktanyában rendezett bankettre vitte el a lányát, ami a legújabb jele annak, hogy a lányt valószínűleg az évtizedekre visszanyúló tekintélyelvű családi rezsim esetleges utódjának jelölhetik ki – írja CNN.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető a Koreai Néphadsereg75. évfordulója alkalmából rendezett banketten lányával, Ju Ae-vel Észak-Koreában, február 7-én.
 Fotó: STR

A 9 év körüli Dzsue feltehetően Kim második gyermeke, aki Kim Dzsongun felesége, Ri Szoldzsu kíséretében vett részt a laktanyalátogatáson és az azt követő banketten, amelyet a Koreai Néphadsereg (KPA) megalapításának 75. évfordulója alkalmából rendeztek – jelentette szerdán az állami média.

Szerda este a lány ismét felbukkant, amikor Kim Dzsongunnal nézte végig, amint hatalmas interkontinentális ballisztikus rakétákat vonultattak fel a phenjani Kim Ir Szen téren egy katonai parádén.

A Kim család uralma Észak-Koreában 1948-ig nyúlik vissza, amikor Kim Ir Szen a második világháborút követően hatalomra került. Halála után fia, Kim Dzsongil vette át az ország irányítását 1994-ben. Kim Dzsongun 2011 decemberében került hatalomra apja, Kim Dzsongil halála után. Egyelőre azonban semmi jel nem utal arra, hogy a koreai vezető egyhamar átadná a vezetést.