Az amerikai futball egyik legendás alakja, Tom Brady ismét bejelentette visszavonulását a Twitteren, azonban a hétszeres Super Bowl-győztes ezt már tavaly is bejelentette, ám az végül nem lett végleges.

Tampa Bay Buccaneers - Seattle Seahawks 13 November 2022, Bavaria, Munich: American Football, NFL, Tampa Bay Buccaneers - Seattle Seahawks, Matchday 10, Main Round at Allianz Arena: Tom Brady of the Tampa Bay Buccaneers after the game. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Sven Hoppe

A focistának nem volt egyszerű éve, hiszen megromlott a házassága, és vagyona egy részét is elvesztette az FTX-csőd miatt. A pályán sem tudta ismét döntőbe vezetni mostani csapatát, a Tampa Bay Buccaneerst a legutóbbi szezonban, azonban így is a sportág valaha volt legnagyobb alakja maradt. 

Brady 2000-ben került a ligába, a New England Patriots választotta ki abban az évben a hatodik körben. Csak nagyon kevesen látták benne azt a potenciált, amelyet később Bill Belichick vezetőedző kihozott belőle. Brady viszont hamar bebizonyította, hogy kár volt őt leírni a draft előtt: már a második évében átvette a kezdő pozíciót a csapatnál, és irányításával rögtön Super Bowlt is nyertek a Hazafiak. Később még nyolcszor vezette a nagydöntőbe a Patriotsot, és ötször győztesen hagyták el a pályát. 

2020-ban azonban némi meglepetésre a rengeteg siker után mégis távozott: a Tampa Bay Buccaneers pedig lecsapott rá. Bradyt már akkor a sportág legnagyobbjaként emlegették, de az, amit az első évében felmutatott, nevezetesen az évekig pofozógépnek számító Buccaneersből azonnal Super Bowl-győztes gárdát faragott, a legnagyobb kritikusait is elhallgattatta. Tavaly és idén is bejutott a floridai gárdával a rájátszásba, de mindkétszer kiestek a Super Bowl előtt, idén a Dallas Cowboys rögtön az első szakaszban kiejtette őket. 

A rajongók a Fox sportcsatornáján találkozhatnak vele a jövőben, hiszen már tavaly májusban tízéves szerződést írt alá 375 millió dollárért. A New York Post írása szerint tévés karrierje pályafutása végével kezdődik, azaz várhatóan idén már csak öltönyben tűnik fel, a mezt végleg szögre akasztja.