Közélet

Koncerttel összekötött beszédet tartott Vlagyimir Putyin

Az orosz elnök a Haza védelmezője nap alkalmából szólt az orosz néphez a moszkvai Luzsnyiki Stadionban. A beszédét koncert követte. Orosz ellenzéki hírportálok azt figyelték meg, hogy a stadion közelébe légvédelmi rendszert telepítettek, valamint katonai teherautók is állomásoztak a környéken.

Vlagyimir Putyin ismét beszédet tart, ez alkalommal a Luzsnyiki Stadionban, ahol egy nagy koncert is kísérni fogja az orosz elnök látogatását. A beszéd és a koncert apropója az ukrajnai háború első évfordulója, valamint a Haza védelmezője nap.

Fotó: Natalia Kolesnikova / AFP

Az Oroszországban betiltott Meduza hírportál a honlapján azt írta, hogy 

a Luzsnyiki Stadion közelében Pantsir-S1 légvédelmi rakéta- és lövegrendszert állítottak fel. 

Egy orosz tévécsatorna felvételein látszik, hogy a légvédelmi rendszer a Moszkvai Állami Egyetem épülete mellett lett felállítva. Egy oroszországi oknyomozó csapat, a Conflict Intelligence Team szakértője Ruslan Leviev a tévécsatorna kérdésére megerősítette, hogy a felvételeket Pantsir-S1 rendszer látható. Nincs róla információ, hogy korábban lett volna aktív légvédelmi rendszer Luzsnyiki közelében.

A Sparrow Hills kilátóján két katonai felszereléshez hasonló terepszínű teherautót is megfigyeltek – erről az Msk1.ru írt még február 21-én. Katonai szakértők szerint ezek elektronikus hadviselési rendszerek.

Izzadhatnak az orosz oligarchák, miután Putyin rájuk szállt beszédében

Az orosz elnök meglehetősen harciasan kelt ki saját elitje ellen, és azt sem bánja, hogy elvették a szankciókkal a pénzüket.

Ruszlan Levijev arról is beszélt, hogy hasonló légvédelmi rendszerek jelentek meg az utóbbi időben Moszkva több pontján, többek között Vlagyimir Putyin novo-ogarjovói rezidenciájától nem messze. Emellett az orosz védelmi minisztérium moszkvai épületének tetején és a Kreml melletti irodaközpont tetején is megjelentek légvédelmi rendszerek.

Jelenleg a történelmi határainkon csata folyik népünkért, ugyanazok a bátor harcosok vívják, akik most itt állnak mellettünk 

– mondta Putyin a Luzsnyiki Stadionban. Az orosz elnök arról beszélt, hogy egészségügyi dolgozók, védelmi vállalkozások alkalmazottai, a közlekedési munkatársak, valamint a harcosoknak levelet író gyerekek mind elengedhetetlen segítséget nyújtanak a fronton harcoló katonáknak – írta meg a Ria Novosztyi

Ők is a haza védelmezői 

– mondta az elnök. Arról is beszélt, hogy Ukrajnában jelenleg az orosz érdekeket, a népet, a kultúrát, a nyelvet és az orosz területet védelmezik.

Ha összefogunk, akkor senki sem győzhet le bennünket. Ha együtt vagyunk, nincs párunk. Dolgozzunk az orosz nép egységéért 

– zárta a gondolatait Vlagyimir Putyin.

 

Vlagyimir Putyin beszéd Moszkva
Kapcsolódó cikkek