Közélet

Nagyon nagy bejelentéssel készülnek az ukránok a háború kitörésének évfordulójára

Erről Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter beszélt.

Nagyon nagy dolgok történnek február 23-án és 24-én, azaz az ukrajnai háború kitörésének első évfordulóján Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter szerint. A politikus nem hadászati jelentőségű eseményekre utalt, hanem más, szimbolikus bejelentésre, ugyanis akkor épp New Yorkban tartózkodik majd. 

EU-Ukraine summit in Kyiv
Fotó: Ukrainian Presidential Press Service Handout

Nagy dolgok lesznek New Yorkban. Nagyon fontos politikai állásfoglalások és döntések születnek majd, többek között szankciókról, fegyverekről. Az egész egy új egységnek lesz a szimbóluma

– mondta Kuleba, akinek szavait az orosz RIA Novosztyi portál idézte. 

A lap szerint február 22-én lesz esedékes az ENSZ rendkívüli közgyűlése, amelynek során várhatóan ismét Oroszországot ítélik majd el. Moszkva szerint ez is gátolja majd az esetleges békekötést az ukránokkal. 

Kuleba szavai arra utalnak, hogy több ország is új szankciókat fogadhat el Oroszország ellen, de a világ nagyvárosaiban megmozdulások is lehetnek, amelyekkel a külügyminiszter szerint Putyinnak üzennek majd. Az egységre jó példa szerinte az is, hogy Joe Biden amerikai elnök február 20. és 22. között a tervek szerint Lengyelországba utazik hivatalos látogatásra. 

 

orosz-ukrán háború Kuleba Oroszország szankciók
Kapcsolódó cikkek