Az ukrán fegyveres erők a nap folyamán 47 orosz támadást vertek vissza, és eltaláltak két orosz lőszerraktárat - közölte csütörtök esti harctéri helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

Ukraine Army recruits stand above a trench as they wait to take part in a trench warfare training session with members of New Zealand's armed forces personnel, at a British Ministry of Defence (MOD) training base in southern England on March 27, 2023.
Fotó: AFP

A jelentés szerint az ukrán légierő gépei, valamint a rakéta- és a tüzérségi egységek csütörtökön nyolc csapást mértek az orosz bázisokra, valamint két lőszerraktárra. 

A nap folyamán az orosz erők egy rakéta- és három légicsapást intéztek és öt alkalommal nyitottak tüzet az ukrán csapatok állásaira és ukrajnai települések polgári infrastruktúrájára.

Az ellenség a fő erőfeszítéseit változatlanul a Harkiv megyei Kupjanszk, valamint a donyecki régióban Liman, Bahmut, Avgyijivka és Marjinka környéki támadó hadműveletekre összpontosítja. A Luhanszk megyei Belohorivka, valamint Bahmut, Avgyijivka és Marjinka települések továbbra is a harci cselekmények epicentrumában vannak. Negyvenhét ellenséges támadást sikerült visszaverni a jelzett térségekben

- írta a vezérkar beszámolójában.

Orosz–ukrán háború 400. napja – friss hírek

Bilohorivka, Bahmut, Avdijivka, Marinka és ezek külterülete továbbra is a harcok epicentruma.