Pályázatot írtunk ki a Sofitel értékesítésére, amire az Equilor Alapkezelő Zrt. nyújtotta be a legjobb ajánlatot, az egyik általa kezelt alap nevében

– nyilatkozta az Indexnek Jellinek Dániel, az Indotek Csoport alapítója és vezérigazgatója.  

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Jellinek a Sofiel átépítéséről azt mondta, hogy az épület korábbi homlokzata (a másik két Duna-parti szálloda homlokzatával együtt) mára elavulttá vált, felújítása mind a városképi megjelenés, mind pedig ingatlanfejlesztési szempontból elengedhetetlen lett. Szerinte ezzel minden hivatalos szakmai fórum is egyetértett, és támogatták a megálmodott felújítási koncepciót is, így kaphatott a projekt építési engedélyt. 

Hozzátette, hogy természetesnek gondolja és megérti, hogy vannak eltérő vélemények, illetve olyanok, akik más koncepció mentén látnák jónak a felújítást. Éppen ezért a leendő tulajdonossal közösen úgy döntöttek, hogy teret biztosítanak egy szakmai fórumnak, ahová meghívják a tervezői szakma azon részét, ami aggályait fejezte ki a felújítása miatt. Kitért arra is, hogy 

a hotel megvásárlását követően szakértők bevonásával készítettek egy ingatlanfejlesztési tervet, annak érdekében, hogy a Duna-part emblematikus épületét úgy építhessék újjá, hogy az továbbra is ikonikus stílusjegyekkel bírjon. 

Az Indotek Group az egyik legnagyobb ingatlanportfólióval rendelkező társaság Magyarországon: 350-nél is több ingatlannal rendelkeznek, övék a legnagyobb bevásárlóközpont-portfólió idehaza, ezenkívül pedig számos irodaházban, ipari ingatlanban és lakóingatlan fejlesztési projektben érdekeltek.