Szörnyűnek írta le a látványt az az autómentős, aki az elsők között ért a szombati, M1-es autópályán történt tömegszerencsétlenség helyszínére. Mint ismert: a szombat délutáni tömegbalesetben több mint negyven jármű rohant egymásba, miután egy hirtelen porátfúvás miatt szinte nullára csökkent a látótávolság. A balesetben 39 ember sérült meg, köztük sok gyermek. Egy 44 éves férfi halt meg az ütközésben, az ő holttestét már csak a roncsok elmozdítása után találták meg. 

Fotó: Lakatos Péter / MTI

A Borsnak sikerült beszélnie egy autómentőssel, aki az elsők között ért a helyszínre. Szász Dávid elárulta: amikor meglátta a rengeteg roncsot, azt hitte, alig lesznek túlélők. 

Az ütközés pillanata: közzétette a rendőrség az M1-es tömegbalesetről készült felvételt – megrázó videó

A balesetben egy ember meghalt és többtucatnyian megsérültek.

Amikor megláttuk a roncsokat, egymásra néztünk a kollégáimmal, mindannyian azt hittük, rengeteg lesz a halott. Voltak olyan autók, amikből semmi nem maradt, azokból lehetetlen lett volna élve kimászni

– mondta Szász, hozzátéve: óriási szerencse, hogy ezeket a járműveket a vezetőik, utasaik még az előtt el tudták hagyni, hogy újabb autók csapódtak volna beléjük. 

Azok a személyautók, amikbe kamionok csapódtak, mintha egy présbe kerültek volna. Rengeteg balesetet, tragédiát láttam már, de ilyet még soha, horror volt a látvány

– emlékezett vissza.