Orbán Viktor csütörtökön a Karmelita kolostorban tárgyalt Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, frakcióvezetőjével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Budapest, 2023. március 9.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja Herbert Kicklt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét, frakcióvezetőjét a Karmelita kolostorban 2023. március 9-én.
Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Egyetértettek abban, hogy 

egyre nagyobb az ukrajnai háború eszkalációjának veszélye, ezért minden lehetséges fórumon fel kell szólalni az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások érdekében.

A Brüsszel által kierőszakolt háborús szankciók példátlan áremelkedéseket hoztak Európában. Ha béke lenne, és megszűnnének a szankciók, az is azonnal lemenne – szögezték le.

Íme Orbán Viktor öt legfontosabb mondata a gazdasági évnyitóról

A munkahelyek elsősorban a magyarokéi, nemet mondunk a megszorításokra, Magyarország nem a vas és acél országa – összeszedtük a legfontosabb kijelentéseket Orbán Viktor miniszterelnöktől az idei gazdasági évnyitón elhangzottak alapján.

A Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt elnöke üdvözölte Ausztria és Magyarország stratégiai együttműködését az illegális migráció elleni küzdelemben. 

Sürgették az Európai Bizottságot, hogy tegyen megfelelő lépéseket a külső EU-határok védelméért, és pénzzel járuljon hozzá a tagállamok által felhúzott kerítések építéséhez és fenntartásához 

– ismertette Havasi Bertalan.