Közélet

Ukrán vezérkar: az orosz támadások egyelőre sikertelenek Bahmutnál

Az ukrán légierő hétfőn 12 csapást mért az orosz erők bázisaira, valamint egy légvédelmi fegyverrendszerükre, míg az orosz csapatok egy nap alatt mintegy 130-szor nyitottak tüzet az ukrán katonák bahmuti állásaira.

Az Ukrajnát támadó orosz erők sikertelen rohamműveleteket hajtottak végre a Donyeck megyében lévő Bahmut város és környéke ellen hétfőn – írta esti harctéri helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

MINKIVKA, DONBASS REGION, UKRAINE, MARCH 5: A view of the road in Minkivka, Ukraine amid Russia-Ukraine war on March 5 2023. North of Bakhmut, in the little village of Minkivka, artillery fire is often directed nearby
Minkivka, 2023. március 5. 
 Fotó: Ignacio Marin/AFP

 

Az orosz csapatok egy nap alatt mintegy 130-szor nyitottak tüzet az ukrán katonák bahmuti állásaira

 – közölte Szerhij Cservatij, az ukrán keleti erők szóvivője. Szavai szerint az orosz hadsereg most a legjobb egységeit ehhez a városhoz irányította, és ott összpontosítja tüzérségének tűzerejét.

A vezérkar a jelentésben kitért arra, hogy az ukrán légierő hétfőn 12 csapást mért az orosz erők bázisaira, valamint egy légvédelmi fegyverrendszerükre. Az ukrán rakéta- és tüzérségi csapatok három orosz koncentrációs területre és egy légvédelmi fegyverre mértek csapást. Eközben az orosz erők 42 légi- és öt rakétatámadást hajtottak végre, valamint tíznél többször nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel.

A támadó műveleteket az orosz erők főként a Harkiv megyei Kupjanszk, valamint Donyeck megyében Bahmut mellett Liman, Avgyijivka és Sahtarszk térségében összpontosítják – derül ki a jelentésből.

A Wagner-csoport nem kap lőszert a bahmuti ostromhoz, Prigozsin szerint Moszkva elárulta őket

Prigozsin bízik benne, hogy a lőszer csak bürokratikus fennakadás miatt késik, és nem azért, mert Moszkva hátba szúrta őt és a seregét.


 

Bahmut ukrajnai háború Donyeck
Kapcsolódó cikkek