Közélet

Az orosz–ukrán háború 430. napja – friss hírek

Lángokba és sűrű füstbe borult egy üzemanyagraktár a krími Szevasztopolban szombaton, a feltételezések szerint egy ukrán dróntámadás következtében, miközben még mindig a pénteki orosz rakétacsapás áldozatairól szólnak a hírek.

Az orosz feltételezések szerint ukrán dróncsapás érhette azt az üzemanyagraktárt a Krím félszigeten, amely szombaton virradóra lángba borult a szevasztopoli kikötőben.

Fotó: MTI / AP / Mihail Razvozsajev Telegram-csatornája

Eközben még mindig a pénteki, sok civil áldozatot követelő orosz rakétacsapásokról szólnak a hírek. A brit védelmi minisztérium szerint az oroszok valószínűleg ukrán tartalék egységeket, illetve nyugati katonai szállítmányokat akartak megsemmisíteni, de rosszul céloznak.

A háborúval kapcsolatos előző napi fontosabb hírek itt olvashatók.

20:33

Medvegyev: szakítsuk meg a diplomáciai kapcsolatokat Lengyelországgal

Durván kirohant Lengyelország ellen Dmitrij Medvegyev volt elnök, az orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes vezetője: szerinte a lengyelekkel nincs értelme fenntartani a diplomáciai kapcsolatokat.

17:44

Jöhet a vég nélküli háború, az oroszok védvonalakat építenek ki a Dnyeper mentén

A háború hosszúra nyúlását jelentheti a hír: műholdas felvételek szerint az oroszok bebetonoznák magukat az elfoglalt területeken, védvonalakat építve ki a Dnyeper folyó mentén.

16:13

Lengyel einstand: lefoglalták az orosz nagykövetség varsói iskoláját

Mostantól a varsói városvezetés tulajdona a helyi orosz gimnázium épülete – közölte a lengyel külügyminisztérium. Oroszország hivatalos diplomáciai tiltakozást helyezett kilátásba.

15:39

Elpusztulhat a Wagner csoport a bahmuti küzdelemben

Elpusztulhat a Bahmut elleni orosz támadást vezető Wagner csoport - figyelmeztetett a csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin.

13:55

Elfojtották a szevasztopoli tüzet

Eloltották a valószínűleg dróntámadás következtében lángra kapott szevasztopoli üzemanyagraktár tüzét. Ezt a Krím orosz kormányzója, Mihail Razvozsajev írta Telegram-csatornáján – írta a The Guardian. a kormányzó megerősítette, hogy a támadásnak nem volt áldozata.

11:58

Ferenc pápa és Magyarország ugyanúgy kiáll az ukrajnai béke mellett – mutat rá az amerikai teológus

Nyilatkozatában Chad Pecknold amerikai teológus idézte a pápa véleményét arról, hogy Kínával a jó kapcsolatok fenntartására kell törekedni, valamint azt, hogy határozottan kell törekedni az ukrajnai háború lezárására.

11:10

Nyugati szállítmányokat célozhatott a civileket legyilkoló orosz rakétatámadás

Az ukrán tartalékos egységeket és a legutóbbi nyugati katonai szállítmányokat célozhatta a pénteki heves orosz rakétatámadás, amely legalább 25 civilt ölt meg – legalábbis a brit védelmi minisztérium ezt feltételezi napi helyzetjelentésében.

11:09

Tűzbe borult egy üzemanyagraktár a Krímben, drónok okozhatták

Kigyulladt, és hatalmas lángokkal ég egy üzemanyagraktár Szevasztopolban, a Krím félszigeten. Ukrán dróntámadás okozhatta a tüzet.

Összefoglaló orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek