A bank alkalmazottja volt az a férfi, aki a munkahelyén négy embert lőtt le, kilence pedig megsebesített hétfő reggel az Egyesült Államokban, Kentucky állam fővárosa, Louisville központjában. A rendőrség helyi idő szerint délután tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 23 éves Connor Sturgeon az egyik közösségi oldalon élőben közvetítette a támadást. 

 

Lousville megbízott rendőrfőnöke beszámolt arról, hogy a férfit a rendőrökkel vívott tűzpárbajban lelőtték. Jaqueline Quinn-Villaroel hozzátette, remélik, hogy az interneten megjelent erőszakos felvételeket sikerült mindenhonnan eltávolítani. A sérültek közül ketten rendőrök, egyikük, egy 26 éves tiszt állapota válságos; rajta műtétet hajtottak végre. Louisville egyetemi kórházának szóvivője azt közölte, hogy a sérültek közül többeket hazaengedtek. 

A lövöldözésről szóló bejelentés után néhány percen belül kiérkeztek a helyszínre a rendőrök, akik ezzel több ember életét mentették meg – hangzott el a sajtóértekezleten, ahol azt is közölték, hogy a tettes a banknyitás előtt nyitott tüzet a kollégáira, akik épp értekezletet tartottak. Craig Greenberg, Louisville polgármestere úgy fogalmazott, hogy célzott, erőszakos cselekményről volt szó.

Nem sokkal a Lousville belvárosában történt erőszakos cselekmény után a település másik kerületében is lövöldözésben halt meg egy ember, egy másik pedig megsebesült – mondták el az illetékesek a tájékoztatón, de az is elhangzott, hogy a két eset között nincs kapcsolat.