Titkos megállapodás születhetett Vilmos walesi herceg és a News Group Newspapers kiadó között: a The Sun bulvárlapot is kiadó vállalat „nagyon nagy” összeget fizetett ki a trónörökösnek a telefonos lehallgatások miatt – írja a The Telegraph.

Vilmos herceg még három évvel ezelőtt, 2020-ban kapta meg a kifizetést, miután jogi keresetet nyújtott be a The Sun és a News of the World tulajdonosával, Rupert Murdoch médiamágnással szemben.

Az egyezség részletei azonban csak most derültek ki, azokból a jogi dokumentumokból, amelyeket Harry herceg ugyanazzal a kiadóval szemben nyújtott be.

BIRMINGHAM, ENGLAND - APRIL 20: Prince William, Prince of Wales leaves The Rectory during their visit to Birmingham on April 20, 2023 in Birmingham, England. The Prince and Princess of Wales are visiting the city to meet future creative leaders and celebrate the city's diverse culture. (Photo by - WPA Pool/Getty Images)
Fotó:  Jacob King / AFP

A megegyezés híre kedden látott napvilágot, amikor megkezdődött a Harry herceg és Hugh Grant színész háromnapos londoni tárgyalása. Harry herceg a News Group Newspapers (NGN), a The Sun és az időközben megszűnt News Of The World kiadója ellen indított pert törvénytelen információgyűjtés miatt. Az NGN azt kéri a bírótól, hogy utasítsa el mindkét keresetet, azzal érvelve, hogy túl későn nyújtották be azokat. A meghallgatás várhatóan három napig fog tartani, és a bíró fogja eldönteni, hogy követeléseik továbbjutnak-e a jövő év januárjában esedékes tárgyalásig.

Harry herceg szerint a sajtó veszélyes hazugságokat terjeszt róla és a könyvéről

A herceg szerint a kontextusból kiragadott félmondatokkal veszélybe sodorták őt és a családját.