Közélet

Hibát talált a ChatGPT-ben? Most kereshet rajta!

Akár több millió forintot is kaphatunk a hibák jelentéséért, hiszen az OpenAI elkötelezett a transzparencia és az együttműködés felé.

Akár 20 ezer dollárt (közel 7 millió forintot) is fizethet egy megtalált hibáért a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI – közölte egy blogbejegyzésben kedden a vállalat. Az IT-szektorban sokfelé alkalmazott megoldás keretében a cég 200-tól 20 ezer dollárig terjedő jutalmat hirdetett az éles szemű tesztelőknek a hibák, sérülékenységek és más gondok jelentéséért.

Alibaba And OpenAI ChatGPT Photo Illustrations
Fotó: NurPhoto

Az OpenAI éppen ezért egy hasonló jutalmakat osztó platformmal, a Bugcrowddal működik együtt a program során. A kisebb hibákért csak 200 dollár jár majd, a 20 ezer dolláros összegért kivételes biztonsági résekre kell felhívnunk a fejlesztők figyelmét. A csetbot gyártója úgy gondolja, hogy a transzparencia és az együttműködés kulcsfontosságú a sérülékenységek felderítésében – írja a Bloomberg.

A bejegyzést Matthew Knight, az OpenAI biztonsági főnöke jegyzi, aki szerint a kezdeményezés kulcsfontosságú a biztonságos és fejlett mesterséges intelligencia létrehozásában. 

Ezért a Microsofttól dollármilliárdokat szerző vállalat a nagyközönség segítségét kéri a biztonságos és megbízható technológia fejlesztéséhez.

A bejelentés ugyanakkor nem teljesen váratlan, hiszen hasonló program indítására már korábban célzott az OpenAI társalapítója, Greg Brockman is.

 

jutalom ChatGPT OpenAI bug
Kapcsolódó cikkek