Péntek reggel mentesítő járatot indított a Wizz Air a Madeirán reked utasokért. A repülőgép várhatóan 12.10-kor száll fel a Funchal repülőtérről és 17.05-kor érkezik vissza Budapestre – írta közleményében a légitársaság. 

Fotó: AFP

A Wizz Air minden érintett utasát értesítette erről, de továbbra is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy azoknak, akik utazási irodán vagy online jegyközvetítő cégen keresztül vásárolták a jegyet, az információkat – közvetlen elérhetőség hiányában – csak közvetetten, az érintett irodának vagy online jegyközvetítőnek tudták megküldeni. Így előfordulhat, hogy ők később, vagy hiányosan értesülnek a legfrissebb fejleményekről – áll a közleményben.

Bár a járattörlésre a több napig tartó extrém erős szél miatt került sor, a légitársaság a Madeirán ragadt utasok számára az ebből fakadó extra szállás és ellátás költségeit észszerű összeghatárig megtéríti, ehhez a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál kell elindítania az igénylést. 

A Wizz Air ezúton is elnézést kér az utasokat ért kellemetlenségekért, a légitársaság számára továbbra is utasai és személyzete biztonsága a legfontosabb.