Közélet

Kiadták a szentpétervári robbanásról készült felvételt, rögzítették Tatarszkij utolsó pillanatait: 18+-os videó!

A felvételen az látszik, hogy a blogger visszarakja a róla mintázott mellszobrot a dobozba, majd jön a robbanás.

Megszerezte az orosz média azt a felvételt, amely Vladlen Tatarszkij, valós nevén Maxim Fomin háborús blogger utolsó pillanatait rögzítette. A feltehetően a hatóságoktól kikerült videón az látható, hogy Tatarszkij megfogja a Darja Trepovától kapott mellszobrot – amelybe a robbanószert rejtették –, és visszateszi a terrorista által a kávézóba vitt dobozba. Ekkor többen is körülveszik Tatarszkijt, akit a videó utolsó másodperceiben kikockáznak, majd már csak a mindent elborító lángok és füst látható. 

A portrait of Russian military blogger Vladlen Tatarsky,
Fotó: Getty Images

Tatarszkij a robbanásban azonnal meghalt, de a körülötte lévők közül is sokan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Tatarszkij egyébként éppen a robbanás előtt arról beszélt, hogy az oroszok hogyan bombázták le az ukrán hidakat. 

A videót a Nexta hírügynökség is közzétette Twitter-oldalán, 

a 18+-os felvételt csak erős idegzetű olvasóink nézzék meg! 

 

Átejthették a szentpétervári merénylőt: újabb részletek derültek ki Darja Trepováról

A Tatarszkij felrobbantásával vádolt lányról kevesen gondolják, hogy tudatosan ölt volna.

A RIA Novosztyi orosz portál értesülései szerint a merényletben összesen negyvenen sérültek meg, még 25 embert ápolnak kórházban, közülük öten életveszélyes állapotban vannak. A feltételezett merénylőt, Darja Trepovát hétfő délelőtt fogták el a hatóságok, egyelőre nem árulta el, hogy kitől kapta a bombát tartalmazó szobrot. Moszkva szerint a nő ukrán megbízásból cselekedett, de a magyarázat erősen sántít, és több hírforrás szerint is az a valószínűbb, hogy belső leszámolás történt, azaz Tatarszkij egy magas rangú orosz vezető tyúkszemére léphetett valamelyik cikkével. 

 

Szentpétervár merénylet robbantás
Kapcsolódó cikkek