Túlélte a helikopter lezuhanását és órákig haldoklott a roncsokban Petr Kellner cseh milliárdos, aki 2021-ben szenvedett balesetet Alaszkában, amikor társaival síelni indult. Az üzletembert azonban nem sikerült időben megmenteni, órákig haldoklott a roncsokban. A családja most pert indított az utazást szervező cégek ellen. 

Petr Kellner
 

Petr Kellner a PPF Group pénzügyi befektetői csoport többségi tulajdonosa, övé a PPF részvényeinek 99,93 százaléka, a magánvagyonát 293 milliárd koronára (11,2 milliárd euróra) taksálják. Cége a Yettel Magyarország Zrt. (korábban Telenor) többségi tulajdonosa is egyben. Kellner társaival síelni indult Alaszkába, amikor a helikopterük lezuhant a hegyekben. Összesen öten vesztették életüket, egyetlen túlélője volt a balesetnek: David Horvath snowboardos, aki külön pert indított az utazást szervező cég ellen. 

A Kellner család által indított perben gondatlansággal vádolják többek között a helikoptert tulajdonló céget és az utazást szervező vállalkozást. 

Horvath elmondása szerint Kellner és egy túravezető ugyanis még órákig életben volt a becsapódás után, ám végül belehaltak sérüléseikbe, mert nem ért oda időben a segítség. 

A periratok szerint a szervező cégek nem is tudtak a balesetről, majd késlekedtek a helyszín pontos meghatározásában és a mentőcsapatokat sem értesítették időben. A helikopterbe épített jeladó sem működött megfelelően, nem kapcsolt be becsapódáskor. 

A mentőcsapatok végül a zuhanás után hat órával érték csak el a helyszínt, addigra Horvathon kívül mindenki életét vesztette. A snowboardos is maradandó sérüléseket szenvedett, a bal kézfején az összes ujját amputálni kellett, de a jobb kezén is többet elveszített – írja az ABC News.