Robbanás történt vasárnap egy szentpétervári kávézóban, amelynek következtében egy ismert Kreml-párti haditudósító és blogger életét vesztette - közölték a helyi mentőszolgálatok. A helyi kormányzó szerint 25-en sérültek meg, közülük 19 embert kórházba szállítottak.
 

 

A tájékoztatás szerint a robbanás Szentpétervár belvárosában, egy folyóparti kávézóban történt. A történtek következtében megrongálódott az épület üvegezett homlokzata.
Az Interfax a mentőszolgálatok előzetes értesüléseire hivatkozva közölte, hogy pokolgép robbanhatott, aminek következtében Vladlen Tatarszkij ismert orosz katonai blogger veszthette életét.

Időközben egyre több hírforrás írja, hogy valóban Vladlen Tatarszkij az, aki életét vesztette a robbantásban, és 19 személy sérült meg. Az Independent tudósítása szerint a bloggernek, akinek a valódi neve Maxim Fomin mintegy 560 ezer követője volt a Telegramon és egy a kávézóban megtartott eseményre volt hivatalos. A BBC úgy tudja, hogy a pokolgépet egy Tatarszkijnak szánt ajándékszoborba   rejtették.  A tudósítások szerint a kávézó korábban Jevgenyij Prigozsiné, a hírhedt Wagner csoport vezetőjének tulajdonában volt. 

Tavaly augusztus 20-án a gépkocsijába rejtett pokolgép végzett Darja Dugina újságíróval, Alekszandr Dugin filozófus lányával Moszkva környékén egy autópályán. A gyilkosság elkövetésével az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az ukrán állampolgárságú Natalja Vovkot vádolta meg, aki a bűncselekményt követően Észtországba távozott.
Idén március 6-án az FSZB arról számolt be, hogy megakadályozott egy Konsztantyin Malofejev orosz üzletember, a Cargrad médiacsoport igazgatótanácsának elnöke elleni merényletet, amelyet állítása szerint szintén az ukrán különleges szolgálatok készítettek elő, a terrorizmussal vádolt orosz Gyenyisz Kapusztyin közreműködésével. Kapusztyin a társaival március elején fegyveres támadást hajtott végre két, az ukrán határ közelében fekvő község ellen Brjanszk megyében.

Borítókép: Youtube