Közélet

Váratlanul ismét felbukkant Putyin szeretője, és ezúttal rendkívül visszafogott volt

Alina Kabajeva korábban csak méregdrága ruhakölteményekben volt hajlandó rendezvényekre járni, de a háború miatt úgy tűnik, ezen is változtatott.

Egy sportrendezvényen bukkant fel váratlanul Alina Kabajeva, aki meg nem erősített hírek szerint Vlagyimir Putyin élettársa és legkisebb gyermekei édesanyja. Kabajeva az elmúlt években meglehetősen visszafogott volt, a háború tavaly februári kitörése óta szinte sehol sem jelent meg a nyilvánosság előtt, és elzárva élt az orosz elnök vidéki rezidenciáján. 

Alina rhythmic gymnastics festival
Alina Kabajeva (az alsó sorban jobbról a második) sportolók gyűrűjében az eseményen

Az Alina ritmikusgimnasztika-fesztivál azonban az ő védnöksége alatt jött létre, ezért úgy érezte, hogy ott kell lennie személyesen is. 

Az érkezésével rögtön a figyelem középpontjába került, minden résztvevő vele akart fotózkodni és próbáltak a közelébe kerülni. 

Kabajeva külföldre már nem igazán utazhat, mert több ország is szankcionálta: többek között az egyik kedvenc utazási célpontja, Nagy-Britannia is kitiltotta.  

A nem hivatalos orosz first lady a beszámolók szerint rendkívül visszafogott volt, kedvesen mosolygott, de immár egyáltalán nem volt rá jellemző a korábban megszokott fényűzés. Az Unian.net portál szerint Kabajeva ruhája is „szerénységről” árulkodott, mindössze 30 ezer rubelt (125 ezer forintot) kóstál egy ilyen darab. Korábban sosem hordott ilyen olcsó ruhákat, de ezúttal egy csecsen testvérpár alkotására esett a választása. 

Kabajeva vagyonáról többször is megpróbáltak kideríteni információkat a független orosz lapok, de nem igazán jártak sikerrel. Ahogyan a magánéletéről sem sokat tudni, de a beszámolók szerint valamikor 2008 körül jöhetett össze Putyinnal

 

Putyin barátnője orosz-ukrán háború Alina Kabajeva szankciók
Kapcsolódó cikkek