Közélet

Az ukránok állítják: szinte az összes orosz rakétát lelőtték az éjjel

A tájékoztatás szerint harminc orosz rakétából csak egy csúszott át az ukrán légvédelmen.

Ukrajna állítja, hogy az éjszaka során útnak indított 30 orosz rakétából 29-et sikerült lelőnie, de egy ember így is meghalt Odesszában a támadás következtében. Az ukrán hadsereg csütörtöki tájékoztatása szerint a lelőtt rakéták törmelékei tüzeket okoztak Kijev keleti részén is.

Military mobility continues in Bakhmut frontline
Military mobility continues in Bakhmut frontline
DONETSK OBLAST, UKRAINE - APRIL 28: The Ukrainian army fires grad shells with a BM-21 at its position in the direction of Bakhmut as the Russia-Ukraine war continues in Donetsk, Ukraine on April 28, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

A rakétákat a tengerről, levegőből és szárazföldről is indították, és a közlés szerint két iráni Sahid drónt, valamint ugyanennyi felderítő drónt is sikerült lelőniük. Valerij Zaluzsnyij, a hadsereg parancsnoka a Telegram-csatornáján hangsúlyozta, hogy 

valamennyi, a főváros ellen indított rakétát sikerült lelőniük.

Az odesszai hatóságok eközben annyit árultak el, hogy egy meg nem nevezett ipari létesítmény sérült meg a rakétatámadás következtében, egy ember halálát okozva a kikötővárosban – írja a Reuters.

Ukrajna korábban közölte, hogy sikerült hat orosz Kinzsal rakétát is lelőniük. Moszkva viszont tagadja, hogy sikertelenül vetette volna be a legyőzhetetlennek tartott hiperszonikus rakétáit, sőt az oroszok szerint sikerült kilőniük egy Patriot légvédelmi rendszert, amit viszont Ukrajna tagad.

Az ukrán légierő szóvivője csütörtökön közölte, hogy a főváros védelmére továbbra is használják a Patriot-rendszert.

 

Kijev rakéta Ukrajna
Kapcsolódó cikkek