Csütörtökön 15 órától kormányinfót tartanak – jelentette be a kormányszóvivő a közösségi oldalán. Legutóbb két hete, május 11-én tartották meg a legfőbb kormányzati tájékoztatási fórumot.

GULYÁS Gergely; SZENTKIRÁLYI Alexandra Budapest, 2023. március 23.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. március 23-án.MTI/Soós Lajos Budapest, 2023. március 23.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. március 23-án.
MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos / MTI

Szentkirályi Alexandra több részletet egyelőre nem árult el. Az elmúlt két hét eseményeit nézve szinte biztosan szó lesz Magyarország és Ukrajna viszonyáról, ami a esetleges felrobbantása, illetve az OTP feketelistázása miatt mélyponton van. 

A csütörtöki időpont mindenesetre szokásosnak mondható, igaz, jellemzően a délelőtti órákban szokott a nyilvánosság elé állni Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő. Ehhez képest némiképp tehát később kezdődik a kormányzati tájékoztató, amelyről a Világgazdaság élőben tudósít.