Közélet

Drónra drón volt a válasz: Kijevet bombázták az oroszok

Csütörtökre virradóra így is elérte célját hat Sahed, főleg Kijevet támadták.

Az ukrán légvédelem csütörtökre virradóra drón- és rakétatámadásokat hárított el, a hivatalos tájékoztatás szerint a hajnali attak 24 drónjából 18-at sikerült megsemmisíteni. A kijevi városvezetés közleményében arról számolt be, hogy megsemmisítették az összes rakétát és drónt, amelyek négy nap alatt harmadszor vették célba az ukrán fővárost. Moszkva feltehetően a szerdai, Kreml elleni támadást akarja így megtorolni. 

Military training of mobile air defense fire groups outside of Kyiv
A military training of mobile air defense fire groups outside of
Fotó: AFP

Közölték, az orosz erők lőszerrel és rakétákkal felszerelt Sahed típusú drónokkal támadták az ukrán fővárost, Kijevet. Az ukrán déli katonai parancsnokság elmondta, hogy a Fekete-tenger partján fekvő Odessza városát célba vevő 15 Sahed drónból 12-t megsemmisített a légvédelem, három pedig egy egyetemi épületegyüttesbe csapódott. Áldozatok nem voltak. Éjszaka drón csapódott be a délnyugat-oroszországi Rosztovi területen lévő novosahtyinszki olajtermékgyár területére. 

A támadásból származó kár jelentéktelen, az esetnek nem voltak áldozatai, a keletkezett robbanás miatti tüzet azonnal eloltották

– közölte Vaszilij Golubjev, a régió kormányzóját a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézte csütörtökön.

Medvegyev: „Meg kell ölni Zelenszkijt!”

Nincs más választása Oroszországnak.

Az orosz hatóságok korábban arról számoltak be, hogy dróntámadás miatt tűz ütött ki szerdán a dél-oroszországi Krasznodari terület két olajipari üzemében. A lángokat gyorsan megfékezték.

 

Kijev bombázás dróntámadás
Kapcsolódó cikkek