Közélet

Felrobbantották Zahar Prilepin orosz író autóját

Az író és politikus is benne ült, sofőrje meghalt.

Felrobbantották a Nyizsnyij Novgorodba vezető autópályán Zahar Prilepin orosz politikus és író autóját – értesült a RIA Novosztyi orosz hírportál. 

Fotó: AFP

Az első hírek szerint a kocsiban maga a politikus is benne ült, a robbanásban megsérült, hogy pontosan mennyire, azt nem tudni. Az autót vezető férfi viszont életét vesztette. A RIA szerint a hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. 

Más orosz források úgy tudják, hogy Prilopin épp Moszkvába tartott vissza egy rendezvényről, amikor a merényletet elkövették ellene. Egy rövid megálló után robbant fel a kocsi, feltehetően követték autójukat az elkövetők, és akkor helyezték el a robbanószert. 

Az író állapotáról eltérő információk terjednek, a RIA-nak nyilatkozó szóvivője szerint jól van, más hírek szerint súlyos, életveszélyes az állapota. 

Zahar Prilepin korábban katona és rendőr is volt, harcolt Csecsenföldön. Később újságíró lett és írni kezdett. A 2000-es évek közepétől kezdett aktívan politizálni. Ukrajnában terrorizmus miatt körözik, mivel 2014-ben a szakadárok oldalán harcolt. Nemrég ismét jelezte, hogy szívesen menne Ukrajnába harcolni. 

 

orosz-ukrán háború merénylet robbantás
Kapcsolódó cikkek