Nyomozást indított a rendőrség azután, hogy Gálvölgyi János szerdán rosszul lett, ám nem érkezett meg hozzá a mentő – értesült a Magyar Nemzet.

GÁLVÖLGYI János Budapest, 2019. április 9.
Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában.
MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Fotó: Keleti Éva / MTI

A színművész szerdán lett rosszul budapesti otthonában, nem kapott levegőt és félrebeszélt. Mentőt hívtak hozzá, ám végül a családja vitte be a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, mivel a mentőszolgálat fél óra elteltével sem indított kocsit. 

Az Országos Mentőszolgálat minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytatott az eset kapcsán, és arra az eredményre jutottak, hogy a mentésirányító rosszul döntött a segélyhívás során, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta. Ennek következtében nem küldték ki azonnal a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsit.

A felelősség megállapítása elmarasztalást von maga után, a mentésirányítók munkájának szakmai támogatását az Országos Mentőszolgálat tovább erősíti. Az ügynek azonban büntetőjogi következménye is lehet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ugyanis foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte ügyében – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a rendőrség.

 A színészt jelenleg intenzív osztályon ápolják, állapota súlyos, de stabil.