A távmunkában töltött évek után sok munkavállaló tér vissza az irodába, és úgy vélik, hogy a változás erősen megviseli a pénztárcájukat. A frusztrált munkavállalók szerint a heti többszöri munkába járás költségei hamar összeadódnak, figyelembe véve az irodai viseletre, a mindennapi ebédekre, az ingázásra és egyéb kiadásokra fordított összegeket –  írja az Insider.

Blurred,People,Walking,In,Front,Of,Nyc,Subway,Entrance.,The
Fotó: Shutterstock

A fizetés 20-30 százalékát viszi el a munkahelyre való bejárás

– panaszkodott a The Wall Street Journal egyik munkatársa, Jessica Chou. Mint mondta, nem volt olcsó a munkahelyi ruhatárát megújítani az évekig tartó otthoni viselet után. A lejárt sminktermékei helyett is újakat kellett vásárolnia, az új kollégákkal való kávézásra pedig alkalmanként 3-4 dollár (1000-1500 forint) megy el. 

Naponta csak a közlekedés, kávézás és ebédelés 10-15 ezer forintnak megfelelő összeget emészt fel – állítják azok a tik-tokkerek, akik egész nap nyomon követték kiadásaikat. A heti kiadások a 100 dollárt (35 ezer forintot) is meghaladhatják azok esetében, akik legalább három napot bejárnak az irodába.

Blurred,People,At,A,r,Hall
Fotó: Shutterstock

Chou szerint

az ebéd és az uzsonna előre elkészítése lehet a megoldás a bejárás okozta pénzügyi problémákra. 

Néha ez csak egy fazék lencseleves, de működik

– mondta. Ami az új ruhák vásárlását illeti, hét nap türelmi időt írt elő magának, mielőtt magával ragadná az impulzív vásárlás.