Majdnem katasztrófával járó autós üldözésen ment keresztül Harry herceg és Meghan Markle New Yorkban kedden a pár szóvivője szerint. Harry és Meghan úgy gondolják, hogy az agresszív paparazzik előli menekülés könnyen akár halálos áldozattal is járhatott volna, miután hat elsötétített jármű száguldott felelőtlenül keresztül a városon.

2022 Robert F. Kennedy Human Rights Ripple Of Hope Gala
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 06  Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex attend the 2022 Robert F. Kennedy Human Rights Ripple of Hope Gala at New York Hilton on December 06, 2022 in New York City. (Photo by Mike Coppola/Getty Images for 2022 Robert F. Kennedy Human Rights Ripple of Hope Gala)
Fotó: Mike Coppola / Getty Images

A szóvivő szerint a pár elfogadja a státuszukkal járó nagyobb figyelmet, amikor nyilvános eseményeken vesz részt, és ebben az esetben is olyan helyen érkeztek a helyszínre, és olyan helyen is távoztak, amelyek lehetővé tették képek készítését. Ugyanakkor egy magánrezidencián szálltak meg, és barátjuk magánéletét meg kívánták óvni.

A tájékoztatás szerint a több mint kétórás üldözés során számos közlekedési szabálysértés történt, többek között a járdákon és piros lámpákon hajtottak keresztül az autók, vagy éppen egyirányú utcákban tolattak. A hajszát még a New York-i rendőrség sem volt képes leállítani. A pár álláspontja szerint bár érthető, hogy közszereplőként élénk érdeklődés kíséri minden lépésüket, ennek nem szabadna senkit veszélybe sodornia – írja a Bloomberg.

Az esetnek az is különösen morbid hangulatot kölcsönöz, hogy 

Harry herceg anyja, Diana hercegnő egy hasonló üldözésben vesztette életét.