Közélet

Orosz–ukrán háború 445. nap - friss hírek

Drónokkal és rakétákkal támadtak az oroszok, Kíjev fölött is megjelentek a támadó drónok de légi támadásokról adtak hírt a kelet-ukrajnai Harkiv és a nyugat-ukrajnai Ternopil megyéből is.

Orosz drónokat semmisített meg az ukrajnai légvédelem Kijev fölött – közölte Szerhij Popko, a kijevi városi katonai adminisztráció vezetője vasárnap. Légi támadásokról adtak hírt a kelet-ukrajnai Harkiv és a nyugat-ukrajnai Ternopil megyéből is.

Ukrainian army medics treat soldiers in Donetsk Oblast
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Oleh Szinyehubov, Harkiv megyei kormányzója azt közölte, hogy szombat éjszaka az orosz erők – vélhetően Sz–300-as rakétákkal – támadást intéztek Harkiv megye azonos nevű székhelye, valamit Bohoduhiv körzete ellen. Több épület megrongálódott, áldozatokról nem tudni. Az oroszok az elmúlt nap folyamán 90-szer lőttek Herszon megyére, 434 lövedéket lőttek ki nehéztüzérségből, Grad rakétavetőből, tankokból, gránátvetőből, drónokból – jelentette Olekszandr Prokudin, a megye kormányzója. Az orosz csapatok ágyúzták a települések lakónegyedeit, egy oktatási intézményt és egy infrastrukturális létesítményt a Beriszlav körzetben.

Volodimir Trus, Ternopil megye kormányzója szintén rakétatámadásokról adott hírt vasárnap reggel, legalább két ember megsebesült. Az ukrán légierő azt közölte, hogy szombatról vasárnapra virradóra három rakétát és 25 drónt – köztük iráni gyártású Sahid kamikázedrónokat – semmisítettek meg.

Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos tegnapi híreket itt olvashatja.

 

orosz ukrán háború friss hírek
Kapcsolódó cikkek