Több helyen is késéseket, fennakadásokat okoz a vasúti forgalomban a péntek estére érkezett vihar, amely a Dunántúlon felsővezetékeket rongált meg, és fákat döntött a sínekre a Mávinform tájékoztatása szerint. 

Lightning,In,The,Storm,Sky,Over,The,Field.,Lightning,Storm
Fotó: Shutterstock

Gyékényes és Őrtilos között azért állt le a forgalom, mert rossz helyre dőltek fák. 

Ennél még rosszabb történt a Zágrábból a Déli pályaudvarra tartó Agram-Tópart InterCityvel: a sínekre dőlt fának ütközött, a mozdonya meghibásodott, de szerencsére senki sem sérült meg. 

A fa eltávolításáig és a vonat elvontatásáig ezen a szakaszon szünetel a forgalom. Ezért a Nagykanizsa–Pécs, illetve Gyékényes–Nagykanizsa–Balatonszentgyörgy vonalon jelentősen meghosszabbopdik a menetidő. Érintettek a Szombathely és Pécs közötti Pannónia InterRégió járatok is. 
Bakonyszentlászló és Veszprémvarsány között a vihar fát döntött a sínekre, megállítva a forgalmat. A Győr–Veszprém vonalon éjszakáig számottevően hosszabbodik a menetidő. A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa és a dél-balatoni vonalon is erre kell számítani: Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között a felsővezeték sérült. 
Veszprém és Devecser között pótlóbuszok járnak, miután Ajka és Devecser között a vihar megrongálta a felsővezetéket. A Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok fél-egy órát késnek.
Az észak-balatoni vonalon is késések lesznek, sérült felsővezeték miatt Balatonfüred és Csajág között pótlóbuszok járnak. A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon több óra is lehet a késés, Balatonfűzfő és Balatonalmádi közt ugyanis nagy fa dőlt a felsővezetékre.

Órákon belül lecsaphat az idei év eddigi legnagyobb vihara

Késő délután heves zivatarokra, felhőszakadásra és jégesőre lehet számítani. Akár öt centiméteres jég is eshet, a viharos széllökések a 90 kilométer per órás sebességet is elérhetik, és 50 milliméter eső is várható.