BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a terv: még több képviselő lenne az Európai Parlamentben, Magyarországnak nem

A javaslat célja, hogy a képviseletet a népességszám változásával összhangban tartsák.

Tizenegy képviselővel nőhet az európai parlamenti képviselők száma jövőre:

a 2024-es európai parlamenti választásokon 705 helyett 716 képviselő szerezhetne mandátumot

– írja a Politico. A javaslat az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottság hétfő esti strasbourgi ülésén hangzott el, és a cél, hogy a képviseletet a népességszám változásával összhangban tartsák. 

BELGIUM - EUROPEAN PARLIAMENT - BRUSSELSBELGIUM-THE EUROPEAN PARLIAMENT-BRUSSELSBelgium, Brussels, 2023-05-20. The European Parliament. Photography by Sandrine Marty / Hans Lucas.Belgique, Bruxelles, 2023-05-20. Le parlement europeen. Photographie par Sandrine Marty / Hans Lucas. (Photo by Sandrine Marty / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Fotó: AFP

A szavazás messze nem végleges, és könnyen előfordulhat, hogy csütörtökön az Európai Parlament plenáris ülésén, vagy a hónap folyamán az Európai Tanácsban változások lesznek – írták. A hétfő esti megállapodás értelmében Spanyolország és Hollandia két-két képviselővel többet kapna, eggyel több jutna Ausztriának, Dániának, Finnországnak, Szlovákiának, Szlovéniának, Lettországnak és Írországnak.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.