Vlagyimir Putyin minden szakértői figyelmeztetés ellenére ragaszkodott hozzá, hogy személyesen találkozzon a derbenti lakosokkal Dagesztánban. A Kreml szóvivője elmondta, hogy orvosszakértők figyelmeztették az elnököt, hogy egészségügyi és járványügyi kockázatok miatt ne menjen a lakosság közé. Dmitrij Peszkov elmondta, hogy Putyin mindenképpen személyesen akart találkozni a néppel.

Russian President Vladimir Putin meets with residents of Derbent during his working trip to Russia's Republic of Dagestan on June 28, 2023. (Photo by Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP)
Vlagyimir Putyin orosz elnök, mint egy rocksztár élvezte a tömeg szeretetét a dagesztáni Derbentben.
Fotó: AFP

Az egész város eljött, hogy lássa az elnököt, akit nagyon meghatott ez a támogatás. A szakértők azt javasolták, hogy a járványügyi előírások miatt kerülje a tömeget, de nem tehette meg, hogy nem személyesen üdvözli az embereket 

– mondta Peszkov. Hozzátette, hogy a járványügyi intézkedéseket és korlátozásokat országszerte enyhítik, de kiemelte, hogy az elnök esetében „nyilvánvaló okokból” más az eljárás – írta meg a RIA Novosztyi.

Putyin leleplezte Prigozsin titkát: a Wagner csak papíron magánhadsereg, 86 milliárd rubelt kaptak az orosz államtól

Az orosz elnök azt mondta, szeretné, ha mindenki tudná, ki finanszírozta a Wagner működését.

Vlagyimir Putyin a héten utazott Dagesztánba, hogy a terület turisztikai fejlesztéseiről tárgyaljon. Amikor az elnök megérkezett Derbent város Nizami Ganjaviról elnevezett parkban megnyílt szökőkútjához, akkor a városlakók hangos kiáltásokkal és tapssal üdvözölték. A fiatalok körülvették Putyint, kérdezgették és a telefonjaikkal filmezték.

Russian President Vladimir Putin meets with residents of Derbent during his working trip to Russia's Republic of Dagestan on June 28, 2023. (Photo by Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP)
Fotó: AFP

Az eseményről az orosz állami televízió is beszámolt. A hírek szerint több százan gyűltek össze, hogy találkozhassanak az elnökkel.